joi, 1 martie 2012

JURASSIC PARK A FACUT CHIHLIMBARUL FAIMOS!




Filmul Jurassic Park este un film science fiction, a fost regizat de Steven Spielberg si se bazeaza pe romanul cu acelasi nume, scris de Michael Crichton. 

Actiunea filmului se desfasoara pe o insula imaginara, numita Insula Cetoasa. Acolo au fost eliberati mai multi dinozauri, clonati de catre un grup de oameni de stiinta. Premiera filmului a avut loc in vara anului 1994 si a facut chihlimbarul celebru. 

Ideea principala care a atras atentia oamenilor din intreaga lume, a fost aceea ca exista posibilitatea ca insectele care s-au hranit cu sangele dinozaurilor sa fi fost prinse in chihlimbar si acum sangele sa poata fi folosit pentru a readuce la viata dinozaurii. 

Chiar putem clona dinozaurii cu ajutorul insectelor prinse in chihlimbar?

Desi majoritatea chihlimbarului nu este suficient de vechi, tinand cont ca perioada Jurassic a fost acum 144 milioane de ani, in 1994 un biolog molecular, Dr. Raul Cano de la Universitatea Politehnica de Stat din San Luis Obispo a reusit sa extraga 
impreuna cu echipa sa ADN-ul unei gargarite prinse in chihlimbar acum 120-135 milioane de ani. In acea perioada dinozaurii inca mai existau pe pamant insa pana cand o sa aflam daca se poate sau nu sa clonam dinozaurii te invit sa vezi frumoasele bijuterii de chihlimbar Amber Adore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu